Mer lokal mat på tallriken med fokus på växtbaserade och alternativa proteiner.
Den 15 april kl 14.00-16.00 samlar projektet GODARE tillsammans med Kalmar kommun medelstora livsmedelsföretag och representanter från offentlig måltid för en nära dialog om hur vi kan få in mer lokal, växtbaserad och alternativt protein på skol- och omsorgstallrikarna. Fokus ligger på upphandling, logistik och produktanpassning.
Mötet hålls på Naturens hus strax söder om Kalmar, och vi bjuder på kaffe och kaka. Vi samlar en mindre grupp från livsmedelssektorn och offentlig måltid för att möjliggöra fördjupade samtal och konkreta samarbeten.
Är du intresserad av att delta? Maila din intresseanmälan till projektledare Sofie Florå, kontaktuppgifter nedan.
Det här är en aktivitet som arrangeras inom arbetet för den Regionala livsmedelsstrategin Kalmar län (Växande värde). Projektet GODARE – för tallriken, kroppen, klimatet – är en del av en specifik satsning där vi fokuserar på ökad förädling av vegetabiliska och alternativa proteiner i Kalmar län. Projektet finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden via Tillväxtverket och Region Kalmar län. Läs mer om projektet här.