Nytt uppdrag med fokus på innovation för livsmedelsnäringen

IUC Kalmar län har fått i uppdrag att samordna nätverk för livsmedelsnäringen i syfte att utforma och genomföra insatser som ökar förmågan till innovation och förnyelse. Detta uppdrag är en del av ett nytt gemensamt arbete mellan de fyra regionerna inom Småland och Öarna.

För bättre innovationsförutsättningar utvecklar de fyra regionerna Region Gotland, Region Jönköpings län, Region Kalmar län och Region Kronoberg tillsammans med främjaraktörer en näringslivsnära gemensam plattform för innovationsstöd.

Uppdraget är en del av länens strategier för smart specialisering där livsmedel utgör ett av fem prioriterade kunskapsområden. De fem områdena är:

  • Livsmedelsnäringen (samordnas av IUC Kalmar län)
  • Besöksnäring (samordnas av Gotlands Besöksnäring)
  • Trä och skog (samordnas av Träcentrum Nässjö)
  • Industriell utveckling (samordnas av Campus Ljungby)
  • Digital tjänsteutveckling (samordnas av Science Park Jönköping)

Genom ökad förmåga till innovation och förnyelse i små och medelstora företag kan näringslivet utvecklas, nå nya marknader, öka lönsamheten och bidra till en hållbar utveckling. Det första steget i detta arbete är att ta fram en utvecklingsagenda som pekar ut prioriterade insatsområden. Bakom plattformen står Region Gotland, Region Jönköpings län, Region Kalmar län och Region Kronoberg. Projektet som kommer att pågå i minst fem år medfinansieras av Europeiska unionen.

Anna Carin Pålsson kommer arbeta med uppdraget som samordnare på IUC Kalmar län. Ta gärna kontakt om du har frågor eller vill veta mer om uppdraget.

Anna Carin Pålsson,  0730-89 90 40

Dela via

Allmänt

Axipto AB ny medlem hos IUC Kalmar län

Vi välkomnar Axipto AB som nytt medlemsföretag hos IUC Kalmar län. Vi ser fram emot ett bra samarbete tillsammans med…

16 maj, 2024 — Lästid 1 min

Allmänt

Scanias framtidsspaning lockade stor publik

Scanias framtidsspaning lockade stor publik till Linnéuniversitetet IUC Kalmar län bjöd in till en spännande eftermiddag tillsammans med ett av…

15 maj, 2024 — Lästid 1 min

Allmänt

Spinova AB är ny medlem hos IUC Kalmar län

Vi välkomnar Spinova AB som nytt medlemsföretag hos IUC Kalmar län. Vi ser fram emot ett spännande samarbete framöver. Spinova…

14 maj, 2024 — Lästid 1 min

Allmänt

Premiär för vår Workshop: ”Integrera cirkularitet i er affärsstrategi”

Nyligen hade vi premiär för vår Workshop: ”Integrera cirkularitet i er affärsstrategi” på Varvsholmen i Kalmar. Deltagare från flera olika…

6 maj, 2024 — Lästid 2 min