Inspirationsseminarium Livsmedelsutveckling Sydost

Livsmedelsutveckling Sydost bjuder in till inspirationseftermiddag den 17 april kl 14.00-16.45

Öka din konkurrenskraft med hjälp av digitalisering – såväl små som stora företag inom livsmedelsnäringen kan dra nytta av tekniken.

Digitalisering och hållbarhet går i hög grad hand i hand. Har du funderat på hur er verk-samhet kan dra nytta av digitalisering och Internet of Things (IoT)? Inspireras av hur PM & Vänner blivit svinnsmarta, hur biodlaren i Kalmar och ystaren på Öland tog tekniken till hjälp för att effektivisera produktionen och öka spårbarheten.

Vi välkomnar dig som är en del av livsmedelskedjan – som producent, förädlare, grossist, inom handel eller restaurang. Stor eller liten. Alla är varmt välkomna. Vi vill bidra med ny kunskap, nya perspektiv, energikickar och skapa nya möten för livsmedelssektorn i Sydost. Kom, lyssna, ställ frågor och fortsätt utvecklas för att vara en del av en konkurrenskraftig livsmedelssektor.

Program

Livsmedelsutveckling Sydost
Vi startar upp med att berätta vad som har hänt inom projektet Livsmedelsutveckling Sydost 2.0 samt hur vi planerar att arbeta framöver i syfte att öka konkurrenskraften för regionens livsmedelsföretag genom utveckling och innovation. Ca 30 min.

IoT Lab, Linnéuniversitetet
Fredrik Ahlgren, lektor i datavetenskap på Linneuniversitetet, presenterar IoT-Lab. De vill få företag i regionen att växa och bli mer konkurrenskraftiga genom att erbjuda kunskap och verktyg för att ta vara på de möjligheter som Internet-of-Things erbjuder. Få inspiration om hur din verksamhet kan fungera smartare! Ca 20 min.

Paus med lokalproducerad fika

Case: Digitaliserad våg i restaurangkök
Matsvinn finns i alla delar av livsmedelskedjan. 1/3 av all mat slängs. Går det att ta hjälp av IoT för att minska matsvinnet? Oskar Lövsveden på SensIoT och Morgan Giraud, kökschef på PM & vänner berättar om nyttan av en uppkopplad våg i köket. Ca 15 min.

Case: Digitaliserad bikupa
På Mikael Ekströms cv står det både digitaliseringsrådgivare och biodlare. På TietoEvry i Kalmar finns världens första digita-liserade bikupa. Lyssna på hur tekniken kan vara till hjälp även för de allra flitigaste. Ca 15 min.

Case: Digitaliserad ostproduktion
Christer Delding på Ölands Köksmejeri har digitaliserat sin ost-produktion. Effektivitet, spårbarhet, förenklade order- & faktu-reringsrutiner skapar möjlighet att lägga tid på annat. Ca 15 min

Panel med experterna
Hör experterna inom digitalisering diskutera möjligheterna med digitalisering och IoT för små och stora livsmedelsföretag – i alla delar av livsmedelskedjan. Ca 15 min.

Datum & tid 17 april 2023, kl 14.00-16.45
Lokal Kronansalen, Kalmar läns museum (alt. lyssna via länk)
Fika Ja, lokalt förstås. Ange eventuella kostavvikelser i din anmälan
Kostnad Kostnadsfritt för verksamma inom livsmedelssektorn i Sydostregionen
OSA Senast 10 april till
uppge ev. kostavvikelser samt om du vill lyssna via länk

Kontakt

Industricoach Livsmedelsutveckling Sydost

0730-89 90 40

Anna Carin Pålsson

Industricoach Livsmedelsutveckling Sydost

Kontaktuppgifter

  • 0730-89 90 40

Dela via

Allmänt

Möt oss på Mörbylånga kommuns Näringslivsdag 25/1

Som en del av vårt samarbete med Mörbylånga kommun medverkar IUC Kalmar län på Mörbylånga kommuns Näringslivsdag den 25:e januari…

14 januari, 2023 — Lästid 1 min

Allmänt

Seminarium kring automatisering på Norden Machinery AB

IUC Kalmar län bjuder in till seminarium på Norden Machinery AB den 10 februari kl 9-13 Funderar du också på att automatisera din produktion…

17 januari, 2023 — Lästid 1 min

Allmänt

Omställningslyftet

Nu startar vi på IUC upp ytterligare utvecklingsaktiviteter för industriföretag i Kalmar län. Omställningslyftet ger företag kunskap om hur de kan…

14 januari, 2023 — Lästid 1 min

Allmänt

Industricoach Livsmedelsutveckling Sydost

När projektet Livsmedelsutveckling Sydost avslutas i början av 2023 övergår arbetet nu i fast form. 9 januari börjar Anna Carin Pålsson…

9 januari, 2023 — Lästid 1 min