Inspirationsseminarium Livsmedelsutveckling Sydost

Livsmedelsutveckling Sydost bjuder in till inspirationseftermiddag den 17 april kl 14.00-16.45

Öka din konkurrenskraft med hjälp av digitalisering – såväl små som stora företag inom livsmedelsnäringen kan dra nytta av tekniken.

Digitalisering och hållbarhet går i hög grad hand i hand. Har du funderat på hur er verk-samhet kan dra nytta av digitalisering och Internet of Things (IoT)? Inspireras av hur PM & Vänner blivit svinnsmarta, hur biodlaren i Kalmar och ystaren på Öland tog tekniken till hjälp för att effektivisera produktionen och öka spårbarheten.

Vi välkomnar dig som är en del av livsmedelskedjan – som producent, förädlare, grossist, inom handel eller restaurang. Stor eller liten. Alla är varmt välkomna. Vi vill bidra med ny kunskap, nya perspektiv, energikickar och skapa nya möten för livsmedelssektorn i Sydost. Kom, lyssna, ställ frågor och fortsätt utvecklas för att vara en del av en konkurrenskraftig livsmedelssektor.

Program

Livsmedelsutveckling Sydost
Vi startar upp med att berätta vad som har hänt inom projektet Livsmedelsutveckling Sydost 2.0 samt hur vi planerar att arbeta framöver i syfte att öka konkurrenskraften för regionens livsmedelsföretag genom utveckling och innovation. Ca 30 min.

IoT Lab, Linnéuniversitetet
Fredrik Ahlgren, lektor i datavetenskap på Linneuniversitetet, presenterar IoT-Lab. De vill få företag i regionen att växa och bli mer konkurrenskraftiga genom att erbjuda kunskap och verktyg för att ta vara på de möjligheter som Internet-of-Things erbjuder. Få inspiration om hur din verksamhet kan fungera smartare! Ca 20 min.

Paus med lokalproducerad fika

Case: Digitaliserad våg i restaurangkök
Matsvinn finns i alla delar av livsmedelskedjan. 1/3 av all mat slängs. Går det att ta hjälp av IoT för att minska matsvinnet? Oskar Lövsveden på SensIoT och Morgan Giraud, kökschef på PM & vänner berättar om nyttan av en uppkopplad våg i köket. Ca 15 min.

Case: Digitaliserad bikupa
På Mikael Ekströms cv står det både digitaliseringsrådgivare och biodlare. På TietoEvry i Kalmar finns världens första digita-liserade bikupa. Lyssna på hur tekniken kan vara till hjälp även för de allra flitigaste. Ca 15 min.

Case: Digitaliserad ostproduktion
Christer Delding på Ölands Köksmejeri har digitaliserat sin ost-produktion. Effektivitet, spårbarhet, förenklade order- & faktu-reringsrutiner skapar möjlighet att lägga tid på annat. Ca 15 min

Panel med experterna
Hör experterna inom digitalisering diskutera möjligheterna med digitalisering och IoT för små och stora livsmedelsföretag – i alla delar av livsmedelskedjan. Ca 15 min.

Datum & tid 17 april 2023, kl 14.00-16.45
Lokal Kronansalen, Kalmar läns museum (alt. lyssna via länk)
Fika Ja, lokalt förstås. Ange eventuella kostavvikelser i din anmälan
Kostnad Kostnadsfritt för verksamma inom livsmedelssektorn i Sydostregionen
OSA Senast 10 april till
uppge ev. kostavvikelser samt om du vill lyssna via länk

Kontakt

Industricoach Livsmedelsutveckling Sydost

0730-89 90 40

Anna Carin Pålsson

Industricoach Livsmedelsutveckling Sydost

Kontaktuppgifter

  • 0730-89 90 40

Dela via

Allmänt

Premiär för vårt nya seminarium om cirkulära affärsmodeller

Vilket fantastiskt engagemang på premiären av vårt seminarium ”Hur ställer vi om till cirkulära affärsmodeller?” Alla som deltog bidrog med…

15 mars, 2024 — Lästid 1 min

Allmänt

Finansieringsmöjlighet – testa visionära idéer för framtidens vardagsmat.

Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet, arbetar med åtta innovationsområden där ”hållbara matsystem” är ett. Inom området jobbar Vinnova för en framtid där…

3 april, 2024 — Lästid 1 min

Foto med personer som samtalar på en mässa.

Allmänt

Vi var på plats på Yrkesmässan 2024

Det var full fart när vi på IUC Kalmar län hjälpte till att synliggöra vår industri på Yrkesmässan i Kalmar…

8 mars, 2024 — Lästid 1 min

Allmänt

Besök av SCV-majoriteten

Idag fick vi besök av SCV-majoriteten i Region Kalmar län som kom för att få en inblick i vår verksamhet…

19 mars, 2024 — Lästid 1 min