Om smakmötet
Är du nyfiken på vad vi kan skapa av de råvaror vi har god tillgång på i länet? Kalmar län har utmärka förutsättningar för odling och här odlas nästan alla baljväxter (bönor, ärtor, linser) för humankonsumtion. Utmaningen? Endast en liten del förädlas här. Det vill vi ändra på!
Under denna fysiska workshop får du chansen att uppleva baljväxternas potential genom att smaka på och utforska innovativa produkter. Hur låter till exempel tempeh på åkerböna, mjölk på ärta eller köttbulle på höna och böna?
Program – uppdateras löpande
- Mingel och fika “böna med böna”
- Vi inleder med en introduktion till baljväxternas viktiga roll i ett hållbart livsmedelssystem och en inblick i vad framtidens konsumenter letar efter.
- Därefter fortsätter vi med smakstationer där du får testa och analysera spännande produkter.
- Vi avslutar med en diskussion om hur dessa lokala råvaror och innovativa livsmedel kan passa in i din verksamhet och bidra till hållbara och attraktiva måltider.
Vi hoppas att du vill bidra till en spännande diskussion utifrån dina perspektiv! Och gemensamt skapa idéer för nya produkter av lokala råvaror.
Målgrupp och anmälan
Du som jobbar med livsmedel i Kalmar län är inbjuden till smakmötet – kanske är du förädlare, kock, krögare, producent, handlare, student eller kostvetare? Varmt välkommen!
Anmäl dig senast den 4 februari här: Till anmälningsformuläret.
Detaljer
Datum: 12 februari 2025
Tid: 13:00–15:30
Plats: Lokal Utblicken hos Jonas mat och event i Kalmar
Adress: Bredbandet 1, 392 51, Kalmar
Frågor? Kontakta projektledare Karin Malm eller Sofie Florå
Om projektet GODARE – för tallriken, kroppen, klimatet
Smakmötet är en del av en specifik satsning där vi fokuserar på ökad förädling av vegetabiliska och alternativa proteiner i Kalmar län. Projektet finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden via Tillväxtverket och Region Kalmar län. Läs mer om projektet här.