Karriärdag Teknik och Byggardagen

Linnéuniversitetet, campus i Växjö

13 november

Anmäl här
Karriärdag Teknik och Byggardagen
Linnéuniversitetet, campus i Växjö
13 november

Möt studenter inom teknik och data/it!

Årets Karriärdag Teknik går av stapeln den 13 november, på campus i Växjö. Även i år genomförs Byggardagen som en del av dagen.

Tanken bakom dagen
LNU arbetar för en progression med studenternas företagskontakter under utbildningen. Studenter i åk 1 behöver börja och årskurs 2 behöver fortsätta med att bygga nätverk för att hitta företag till fallstudier som ingår i kurser i utbildningen. Årskurs 1 och 2 kan behöva sommarjobb eller vara intresserade av uppdrag som studentmedarbetare. Många i årskurs 2 behöver ordna praktikplats (just byggstudenterna har praktik under två veckor på våren). Under våren i årskurs 3 skriver studenterna examensarbete och söker därför idéer, om de inte redan är igång. Studenterna är generellt nyfikna på sin kommande arbetsmarknad och behöver få ökad förståelse för vad jobben i branschen kan innebära.

Vad vill då studenterna veta?
De undrar vad ert företag/er organisation gör och hur det är på jobbet. Hur är det att börja jobba hos er? Vilka typer av jobb finns? Har ni trainee-möjligheter? Vad kan man få jobba med som exempel under sitt första år på arbetsplatsen? Vem kan man kontakta om man vill prata mer?

Praktik
Fundera gärna på om ni kan ta emot studenter på praktik! Så vi uppmanar er att prata praktik inför både våren och hösten 2024 redan denna dag.

Examensarbeten
Examensarbeten för årskurs 3 är alltid relevant. Fundera gärna redan nu på förslag på möjliga examensarbeten inför våren 2024. Tänk på att ni har chans möta studenter från alla inriktningar med anknytning till teknik och data/it.

Anmälan
Här finns länken för att anmäla ert deltagande.
Anmälan är öppen och stänger en bit in i oktober.

Tider och innehåll
Vi kommer ha föreläsningar i salar och mässan kommer vara i flera hus – både hus M/N och K i Växjö är tillgängliga för oss. Under mässan planeras för olika aktiviteter samt förstås utställning med deltagande företag och organisationer.

Frågor?
Jan Novak, 0768-54 15 52
Ulrika Berg, 0703-65 80 06
E-post:

Dela via

IUC Kalmar läns medlemsföretag & kommuner i Kalmar län
Region Kalmar län
Yrkeshögskolan
Vinnova
Tillväxtverket
Europeiska unionen