Välkommen till ett kunskapsseminarium där du lär dig mer om olika cirkulära affärsmodeller och hur ni kan integrera cirkularitet i er organisations affärsstrategi. Seminariet är helt kostnadsfritt och denna gång träffas vi för att främja dialog och skapa relationer.
Den cirkulära ekonomin tar itu med grundorsakerna till några av världens största utmaningar, från klimatförändringar till förlust av biologisk mångfald, föroreningar och avfall.
Seminariet ger en grund i hur man ställer om till cirkulära affärsmodeller, hur omställningen kan leda till nya affärsmöjligheter och hur kan ni komma i gång.
Du som deltagare får viktiga verktyg för att starta resan mot cirkulär omställning:
• Introduktion – ökade krav kring resursanvändning och cirkulär ekonomi
• Den cirkulära ekonomin och dess 3 principer – utmaning eller möjlighet?
• Cirkulära affärsmodeller – hur kan företag tänka?
• Kartlägg era resurser – hitta era argument för Cirkulär ekonomi
• Att se med cirkulära glasögon och driva innovation
• Strategier för utveckling – hur ställer vi om?
Under dagen blandar vi kunskap med dialog för att skapa förutsättningar för er att ställa om till cirkulära affärsmodeller och tillsammans påbörja resan mot industriella symbioser.
Samtalet leds av Helena Tinnert. Hon är förändringsledare inom hållbar utveckling och cirkulär ekonomi på IUC Kalmar län. Efter mer än 25 år inom svensk industri är Helena övertygad om att företag kan prestera ännu bättre och skapa tillväxt genom minskat resursuttag.
Vi bjuder på kaffe och fralla när ni kommer. Efter seminariet avslutar vi med en rundtur på Remake och gemensam lunch som ger möjlighet att fortsätta diskussionen och knyta nya kontakter.
Tid: torsdag 26 september 08.30-13.00 (lunch 12-13)
Plats: Remake, Emmaboda
Anmälan senast: 23 september
Begränsat antal platser – vänta inte med att anmäla dig! Seminariet är helt kostnadsfritt*.
Anmäl dig till:
*Om du har anmält dig och uteblir utan att avanmäla tar vi ut en avgift på 300 kr.
Seminariet genomförs i samverkan mellan Möjligheternas hus AB (Projekt Remake 2.0) och IUC Kalmar län (Projekt Molekyl) och är medfinansierat av Europeiska unionen.
Projektet Remake 2.0 erbjuder en effektiv process för att skapa innovativa och kvalitativa designprodukter genom recycling och upcycling. Vi tillhandahåller testbäddar där produktutvecklare, studenter från Chalmers och Linnéuniversitet, samt våra medarbetare och praktikanter kan arbeta med att utveckla nya produkter från spillmaterial från er produktion.
Molekyl – industriell symbios är ett samverkansprojekt mellan Tillväxt Gotland och IUC Kalmar län som ska stötta företag i att hitta symbioser med andra företag i cirkulära affärsmodeller. Projektet är finansierat av Tillväxtverket via den europeiska regionala utvecklingsfonden samt delfinansierat av Region Gotland och Region Kalmar län.