Välkommen till nästa träff i projektet GODARE! Entreprenörerna berättar: Vår resa med växtbaserade proteiner – Innovation, hållbarhet och smak i livsmedelsutveckling
Denna gång får vi möta inspirerande entreprenörer som på olika sätt arbetar med växtbaserade proteiner. De delar med sig av sin resa, sina produkter och sina tankar kring smak, hållbarhet och innovation i livsmedelsbranschen. Efter presentationerna finns det tid för frågor.
Vi träffar dessa tre inspirerande entreprenörerna:
- Hallstavik Tempe – Producerar prisbelönt färsk tempe och torkade tempechips. Drivs av mor och dotter med rötter i Indonesien där tempe är en värdefull del av matkulturen.
- Flättinge gård – Familjegård med odling, café och gårdsbutik i norra Småland som drivs av tre systrar. Gått från kött- och mjölkproduktion till att bli ett nytänkande livsmedelsföretag med sötlupin i fokus.
- Jordnära mat – som tagit fram den unika produkten ”Steksmet” baserad på svensk-ekologisk sötlupin.
När: Tisdag 18 mars
Tid: Kl 13.00-14.00
Var: Digitalt (länk skickas via mail)
Anmäl dig via anmälningsformuläret här.
Det här är en aktivitet som arrangeras inom arbetet för den Regionala livsmedelsstrategin Kalmar län (Växande värde).
Om projektet GODARE – för tallriken, kroppen, klimatet
GODARE är en del av en specifik satsning där vi fokuserar på ökad förädling av vegetabiliska och alternativa proteiner i Kalmar län. Projektet finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden via Tillväxtverket och Region Kalmar län. Läs mer om projektet här.