Ett helt nytt event arrangerades den 12 februari då ett 40-tal olika representanter för livsmedelsbranschen i Kalmar län möttes. Alla som jobbar med livsmedel i Kalmar län var inbjudna till smakmötet som besöktes av förädlare, kockar, krögare, producenter, handlare med flera.
Smakmötet är en del av en specifik satsning som fokuserar på ökad förädling av vegetabiliska och alternativa proteiner i Kalmar län.
Eftermiddagen inleddes med att matskribenten och hantverksbagaren Anna K Sjögren föreläste om baljväxternas viktiga roll i ett hållbart livsmedelssystem och gav en inblick i vad framtidens konsumenter letar efter. Efter föreläsningen hölls en workshop där deltagarna fick chansen att uppleva baljväxternas potential genom att smaka på och utforska innovativa produkter. Det blev en väldigt lyckad eftermiddag med fina möten och nya kontakter som knöts!
Tack alla som deltog för ert engagemang under denna eftermiddag!
Läs Barometerns artikel om Smakmötet här: https://lnkd.in/dAJ7Zg4v
Projektet GODARE – för tallriken, kroppen, klimatet
Smakmötet är en del av en specifik satsning där vi fokuserar på ökad förädling av vegetabiliska och alternativa proteiner i Kalmar län. Projektet finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden via Tillväxtverket och Region Kalmar län.
Kontaktpersoner:
Sofie Florå
Karin Malm