Digitalt

Växtbaserad mat ur ett hälsoperspektiv

Tisdag 18 november 9.00-10.00

Anmäl här
Växtbaserad mat ur ett hälsoperspektiv
Tisdag 18 november 9.00-10.00

Martin

Växtbaserad mat ur ett hälsoperspektiv

– En digital föreläsning med näringsfokus

Vad händer om vi byter ut 50% av köttet i Sveriges mest lagade maträtt, Spaghetti köttfärssås, mot baljväxter? Näringsfysiologen Martin Brunnberg guidar oss genom både fördelar och utmaningar och bjuder på flera praktiska exempel. Föreläsningen ska ge dig kunskap och inspiration kring att utveckla livsmedel med alternativa proteiner.

Datum: Tisdag 18 november
Tid: 09.00–10.00
Plats: Digitalt (länk skickas efter anmälan)
För vem? Föreläsningen riktar sig till dig som jobbar med livsmedel i Kalmar län – förädlare, kockar, producenter, handlare, studenter m.fl.

Om föreläsaren:

Martin Brunnberg är en erfaren näringsexpert, utbildare och entreprenör med över 20 års erfarenhet av att utbilda, föreläsa och skriva böcker inom kost och hälsa. Han är en inspirerande föreläsare med starkt engagemang för evidensbaserad nutrition.

Välkommen!

Anmälan här

Det här är en aktivitet som arrangeras inom arbetet för den Regionala livsmedelsstrategin Kalmar län (Växande värde). Träffen arrangeras av Öland & Co och Livsmedelsutveckling Sydost i samverkan med Region Kalmar län och projektet GODARE – för tallriken, kroppen och klotet.

Projektet GODARE – för tallriken, kroppen, klimatet – är en del av en specifik satsning där vi fokuserar på ökad förädling av vegetabiliska och alternativa proteiner i Kalmar län. Projektet finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden via Tillväxtverket och Region Kalmar län. Läs mer om projektet här. 

Dela via

IUC Kalmar läns medlemsföretag & kommuner i Kalmar län
Region Kalmar län
Yrkeshögskolan
Vinnova
Tillväxtverket
Europeiska unionen