Matfestival Smaka på Kalmar län

Skälby friluftsområde i Kalmar

4 juni 2022

Anmäl här
Matfestival Smaka på Kalmar län
Skälby friluftsområde i Kalmar
4 juni 2022

Hej du som producerar livsmedel i Kalmar län!
Välkommen att skapa en unik, regional Matfestival tillsammans med oss den 4 juni!

Smaka på Kalmar län!
Det blir namnet på länets första och därmed alldeles unika matfestival i ett försommargrönt Kalmar. Länets alla livsmedelsproducenter välkomnas att ställa ut och sälja från egen produktion. Bakom idén står Livsmedelsutveckling Sydost vid IUC i Kalmar län, länets livsmedelsstrategi med flera.

Med en önskan om att fler ska få upp ögonen för Kalmar läns livsmedelsproduktion, välja regionala livsmedel samt få ökad kunskap om länet som matproducent och om mat och livsmedel i stort, arrangerar vi den här festivalen. Extra krydda till evenemanget sätter kringaktiviteter för såväl vetgiriga konsumenter som utvecklingslystna producenter, men också för barn och familjer. Några förslag vi jobbar med är ”Grilla en forskare”, ”Bön-quiz”, ”Osttillverkning på annat vis” och ”Hur steker jag bäst mitt kött?”.

Festivalen är på Skälby friluftsområde i Kalmar och håller öppet för besökare kl. 11-16 lördag 4 juni (OBS! Endast en dag). Samma dag är det även en lokal trädgårdsmässa på området så vi hoppas på många besökare.

Vi skapar festivalen tillsammans med dig som producerar livsmedel i länet! Varmt välkommen att delta.

Anmälan sker senast den 31 mars via ett formulär via den här länken. Vid anmälan efter den 31 mars, kontakta oss först via mail först (se nedan). I anmälningsformuläret får du sedan uppge all information som är nödvändig för oss för planering och genomförande.

>> För mer fullständig information, besök vår festivalsida för producenter/medarrangörer, som du hittar här.

Vid frågor, kontakta:
Carina Hjalmarsson på ǀ 070-365 22 15 eller
Rose-Marie Winqvist på ǀ 010-184 44 96

Bakom evenemanget står länets livsmedelsstrategi med Region Kalmar län, Länsstyrelsen och LRF Sydost, Livsmedelsutveckling Sydost med IUC Kalmar län och Linnéuniversitetet, samt Kalmar kommun och Kalmar läns museum.

2022 blir ett matens år i regionen; Matfestivalen ska därför inte förväxlas med Matrundan, som Länsstyrelsen arrangerar under hösten.

Dela via

IUC Kalmar läns medlemsföretag & kommuner i Kalmar län
Region Kalmar län
Yrkeshögskolan
Vinnova
Tillväxtverket
Europeiska unionen