Matfestival den 4 juni 2022

Tack alla ni som bidrog till att förverkliga Smaka på Kalmar län den 4 juni 2022! Här följer bilder och film från festivalen, samt övrig relevant information.

Film, bilder och Christofer Johanssons recept

Här till höger kan du se film och bilder från matfestivalen, samt ladda ner Christofer Johanssons (Hotell Borgholm) uppskattade recept på grillat tackakött med fänkål och kålslaw. Rätten serverades som smakportion under festivalen.

Bakgrund

Smaka på Kalmar län arrangerades av Livsmedelsutveckling Sydost, ett projekt vid IUC i Kalmar län som vänder sig till länets små och medelstora livsmedelsproducenter. Festivalen kombinerade på ett lyckosamt sätt matmarknad med regionala produkter med kunskaps-föreläsningar, och lockade enligt uppskattningar ca 10 000 besökare till Skälby i Kalmar.

Bakom idén stod Livsmedelsutveckling Sydost, och i det praktiska arbetet deltog även LRF Sydost och Kalmar kommun. Syftet med aktiviteten var att att fler ska få upp ögonen för Kalmar läns livsmedelsproduktion och därmed välja regionala livsmedel, samt att bidra till en ökad kunskap om länet som matproducent och om mat och livsmedel i stort. Kringaktiviteter, forsknings- och kunskapsföreläsningar bidrog till helheten.

Under samma dag arrangerade Kalmar trädgårdsförening en trädgårdsmässa på Skälby, vilket gav dubbla besöksanledningar.