Vi välkomnar dig som är verksam inom förädling, restaurang, catering eller livsmedelshandel i Kalmar län till en inspirerande måltid där mat, odling och innovation står i fokus! Tillsammans med Hushållningssällskapet Kalmar-Kronoberg-Blekinge bjuder vi in till en kostnadsfri lunch för dig som arbetar med mat i Kalmar län – för att inspireras, utveckla nya idéer och knyta kontakter.
Dagen syftar till att ge dig kunskap och nya möjligheter att arbeta med lokala råvaror (med fokus på baljväxter), och träffa mataktörer och lantbrukare från regionen. Lunchen är komponerad av Gustav Arnell, från Vi kan mat – med lång erfarenhet av gastronomi, livsmedelsutveckling och besöksnäring.
När: Onsdagen den 20 augusti 2025
Var: Hushållningssällskapets försöksodling – Torslunda/Skogsby, Öland.
Adress: Ölands Skogsby 106B, 386 92 Färjestaden.
Tid: 12.00-14.00
Dagens upplägg
Gustav serverar en lunch baserad på öländska baljväxter och lokala råvaror, med inspiration från fältet intill. Maten lagas och serveras utomhus.
Program i korthet:
- Mingel med mataktörer och lantbrukare
- Lunch baserad på öländska baljväxter och lokala råvaror
- Kortare presentation av Elias Kvarnbäck från Bönland
- Efter lunch (cirka 14.00-14.30): Valfritt besök i försöksodlingen med Magdalena Åkesson, hortonom på Hushållningssällskapet, som berättar om årets provodling av 12 bönsorter.
Välkommen till en dag fylld av smak, kunskap och möten över branschgränser!
Anmäl dig senast 17 augusti
Det här är en aktivitet som arrangeras inom arbetet för den Regionala livsmedelsstrategin Kalmar län (Växande värde). Projektet GODARE – för tallriken, kroppen, klimatet – är en del av en specifik satsning där vi fokuserar på ökad förädling av vegetabiliska och alternativa proteiner i Kalmar län. Projektet finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden via Tillväxtverket och Region Kalmar län. Läs mer om projektet här.