AI-baserad bildanalys för kvalitetskontroll i tillverkande industri

Digitalt via Zoom

5 mars 9.00-12.00

Anmäl här
AI-baserad bildanalys för kvalitetskontroll i tillverkande industri
Digitalt via Zoom
5 mars 9.00-12.00

Hur kan AI hjälpa till att automatiskt upptäcka kvalitetsbrister i produktionen? Lär dig mer om den stora potential som finns i användandet av maskininlärningstekniker för bildanalys och låt dig inspireras av möjligheterna.

Workshoppen ger insikt i den senaste generationen av industriella vision-system som använder sig av AI-baserad bildanalys. Deltagarna får en introduktion till maskininlärningstekniker och en insikt i hur kraftfulla dessa tekniker kan bli när de kombineras med ett kamerasystem för att kontrollera kvalitet i produktionen.

Workshoppen ger också exempel på olika industriella problem som är lämpliga att lösa med AI-baserad bildanalys samt en introduktion till vilka egenskaper det är hos problem som gör dom mer eller mindre lätta att lösa med hjälp av maskininlärningstekniker.

För vem?
Teknikworkshoppen riktar sig till dig som inte har några tidigare kunskaper inom maskininlärning eller AI-baserad bildanalys. Du jobbar inom tillverkande industri där ni ser potential att upptäcka och hantera kvalitetsbrister i produktionen.

Praktisk information
När: Tisdag 5 mars 2024, kl 9-12
Plats: Via Zoom, länk skickas ut innan workshoppen
Anmälan: Senast 1 mars 2024
Kostnad: Teknikworkshoppen är kostnadsfri

Dela via

IUC Kalmar läns medlemsföretag & kommuner i Kalmar län
Region Kalmar län
Yrkeshögskolan
Vinnova
Tillväxtverket
Europeiska unionen