Nytt projekt stärker livsmedelsindustrin i Kalmar län

IUC Kalmar län har tilldelats medel från Tillväxtverket och Region Kalmar län.

Projektet ”GODARE – för tallriken, kroppen och klotet” syftar till ökad hållbarhet genom en satsning på innovation och utveckling av livsmedel baserade på växtbaserade/alternativa proteiner.

Projektet ska förse små och medelstora företag inom livsmedelsnäringen med kunskap, inspiration samt med möjligheter till samverkan inom livsmedelskedjan och akademien – för att skapa förutsättningarna för innovationer som möter marknadsmässiga behov.

Med ökade förmågor förväntas processer för innovation startas inom växtbaserat/alternativa proteiner i regionen. Det finns även förväntningar på fler start-ups inom området/inom food-tech.

Projektet pågår under perioden 2024-09-01 – 2027-12-31

 

 

 

 

 

 

För mer information kontakta:

Industricoach Livsmedelsutveckling Sydost

0730-89 90 40

Anna Carin Pålsson

Industricoach Livsmedelsutveckling Sydost

Kontaktuppgifter

  • 0730-89 90 40

Dela via

Allmänt

Formpress fick värdefull hjälp med beslutsunderlag

Formpress i Färjestaden AB har under en tid undersökt möjligheterna för att automatisera en del av produktionsprocessen och genom projektet…

19 juni, 2025 — Lästid 2 min

Allmänt

Glad sommar!

Vi önskar er alla en riktigt skön sommar! Vi vill också passa på att tacka för ert engagemang och deltagande p…

27 juni, 2025 — Lästid 1 min

Allmänt

Industriforum 2025

Det blev en riktigt lyckad premiär när Industriforum hölls i Mönsterås den 20:e maj. Roligt att så många kom för…

27 maj, 2025 — Lästid 2 min

Allmänt

Succé på Hackathon om spill

Från spill till innovation när företag möttes på Hackathon Tänk om det som ett företag i dag betalar för att…

21 maj, 2025 — Lästid 6 min