Nytt projekt stärker livsmedelsindustrin i Kalmar län

IUC Kalmar län har tilldelats medel från Tillväxtverket och Region Kalmar län.

Projektet ”GODARE – för tallriken, kroppen och klotet” syftar till ökad hållbarhet genom en satsning på innovation och utveckling av livsmedel baserade på växtbaserade/alternativa proteiner.

Projektet ska förse små och medelstora företag inom livsmedelsnäringen med kunskap, inspiration samt med möjligheter till samverkan inom livsmedelskedjan och akademien – för att skapa förutsättningarna för innovationer som möter marknadsmässiga behov.

Med ökade förmågor förväntas processer för innovation startas inom växtbaserat/alternativa proteiner i regionen. Det finns även förväntningar på fler start-ups inom området/inom food-tech.

Projektet pågår under perioden 2024-09-01 – 2027-12-31

 

 

 

 

 

 

För mer information kontakta:

Industricoach Livsmedelsutveckling Sydost

0730-89 90 40

Anna Carin Pålsson

Industricoach Livsmedelsutveckling Sydost

Kontaktuppgifter

  • 0730-89 90 40

Dela via

Allmänt

Eurosteels personal fick utbildning via Kompetenslyft 2.0

I veckan fick delar av Eurosteels personal utbildning i grundläggande Ritningsläsning. Utbildningen är framtagen som en del i projektet Kompetenslyft…

6 november, 2024 — Lästid 1 min

Allmänt

Blue Partner ny medlem hos IUC Kalmar län

Vi välkomnar Blue Partner AB som nytt medlemsföretag hos IUC Kalmar län. Bluepartner är ett konsultföretag som erbjuder tjänster inom…

20 november, 2024 — Lästid 1 min

Allmänt

Hultsfreds kommun är ny samverkanspartner

Vi välkomnar Hultsfreds kommun som ny samverkanspartner. Vi ser fram emot ett bra samarbete framöver! Läs mer om Hultsfreds kommun…

5 november, 2024 — Lästid 1 min

Allmänt

IUC Kalmar län växer

När IUC Kalmar län får en ännu viktigare roll för att jobba vidare med livsmedelsutveckling innebär det att vi kommer…

20 augusti, 2024 — Lästid 1 min