Nytt projekt stärker livsmedelsindustrin i Kalmar län

IUC Kalmar län har tilldelats medel från Tillväxtverket och Region Kalmar län.

Projektet ”GODARE – för tallriken, kroppen och klotet” syftar till ökad hållbarhet genom en satsning på innovation och utveckling av livsmedel baserade på växtbaserade/alternativa proteiner.

Projektet ska förse små och medelstora företag inom livsmedelsnäringen med kunskap, inspiration samt med möjligheter till samverkan inom livsmedelskedjan och akademien – för att skapa förutsättningarna för innovationer som möter marknadsmässiga behov.

Med ökade förmågor förväntas processer för innovation startas inom växtbaserat/alternativa proteiner i regionen. Det finns även förväntningar på fler start-ups inom området/inom food-tech.

Projektet pågår under perioden 2024-09-01 – 2027-12-31

 

 

 

 

 

 

För mer information kontakta:

Industricoach Livsmedelsutveckling Sydost

0730-89 90 40

Anna Carin Pålsson

Industricoach Livsmedelsutveckling Sydost

Kontaktuppgifter

  • 0730-89 90 40

Dela via

Allmänt

Kährs nytt medlemsföretag

Vi välkomnar Kährs som ny medlem hos oss på IUC Kalmar län! Kährs erbjuder ett brett utbud av golvprodukter med…

24 oktober, 2025 — Lästid 1 min

Allmänt

Spirac nytt medlemsföretag

Vi välkomnar Spirac som ny medlem hos oss på IUC Kalmar län! Spirac designar och tillverkar lösningar för materialhantering för…

28 oktober, 2025 — Lästid 1 min

Allmänt

Välbesökt inspirationsdag hos Modig Machine Tool

Det blev en väldigt lyckad dag fylld av inspiration, ny kunskap och praktiska exempel på hur digitalisering och automation kan…

27 november, 2025 — Lästid 1 min

Allmänt

Beros nytt medlemsföretag

Vi välkomnar Beros som ny medlem hos oss på IUC Kalmar län! Beros Verktyg är en av Sveriges främsta leverantörer…

4 november, 2025 — Lästid 1 min