Nytt projekt stärker livsmedelsindustrin i Kalmar län

IUC Kalmar län har tilldelats medel från Tillväxtverket och Region Kalmar län.

Projektet ”GODARE – för tallriken, kroppen och klotet” syftar till ökad hållbarhet genom en satsning på innovation och utveckling av livsmedel baserade på växtbaserade/alternativa proteiner.

Projektet ska förse små och medelstora företag inom livsmedelsnäringen med kunskap, inspiration samt med möjligheter till samverkan inom livsmedelskedjan och akademien – för att skapa förutsättningarna för innovationer som möter marknadsmässiga behov.

Med ökade förmågor förväntas processer för innovation startas inom växtbaserat/alternativa proteiner i regionen. Det finns även förväntningar på fler start-ups inom området/inom food-tech.

Projektet pågår under perioden 2024-09-01 – 2027-12-31

 

 

 

 

 

 

För mer information kontakta:

Industricoach Livsmedelsutveckling Sydost

0730-89 90 40

Anna Carin Pålsson

Industricoach Livsmedelsutveckling Sydost

Kontaktuppgifter

  • 0730-89 90 40

Dela via

Allmänt

IUC Kalmar län växer

När IUC Kalmar län får en ännu viktigare roll för att jobba vidare med livsmedelsutveckling innebär det att vi kommer…

20 augusti, 2024 — Lästid 1 min

Allmänt

Studiebesök på Heidelberg Materials

Vi var på plats i Visby under Almedalsveckan och passade på att arrangera ett intressant företagsbesök inom ramen för projekt…

1 juli, 2024 — Lästid 2 min

Allmänt

Axipto AB ny medlem hos IUC Kalmar län

Vi välkomnar Axipto AB som nytt medlemsföretag hos IUC Kalmar län. Vi ser fram emot ett bra samarbete tillsammans med…

16 maj, 2024 — Lästid 1 min

Allmänt

Examen för våra Byggnadsingenjörer

  Stort Grattis till våra studenter som har gått Yrkeshögskoleutbildningen till Byggnadsingenjör – produktionsledare! Avslutningen firades med examenslunch på Restaurang…

10 juni, 2024 — Lästid 1 min