Elisabet Qvarford är vår nya industricoach

IUC Kalmar län har rekryterat Elisabet Qvarford i rollen som industricoach och projektledare för projektet Molekyl som fokuserar på cirkulär ekonomi och industriell symbios. Elisabet har en gedigen bakgrund inom projektledning och kommunikation och har bland annat varit vd för branschorganisationen Svenskt Kött.

  • Molekyl är ett projekt som ligger i framkant vad gäller hållbarhet genom att ta reda på om ett företag kan ha användning av något som ett annat företag har som överskott eller avfall. Jag ser fram emot att få jobba med kunniga kollegor och hoppas att kunna hjälpa industriföretag i Kalmar län och på Gotland med cirkulära lösningar, säger Elisabet Qvarford.

Elisabet kommer närmast från en roll som pressansvarig på de kommunala bolagen inom Telge AB i Södertälje.

  • Vi på IUC Kalmar län är glada över att ha kunnat rekrytera en person med så bred kompetens som Elisabet Qvarford har. Hon är ett välkommet tillskott till IUC-familjen, säger Håkan Muhr, vd för IUC Kalmar län.

Projektet Molekyl syftar till att skapa förutsättningar för företag i Kalmar län och på Gotland att arbeta mer tillsammans för etablering av cirkulära flöden i symbios med andra företag. Projektet pågår till och med år 2026 och målet är att cirka 50 företag ska ha påbörjat utvecklingen av cirkulära affärsmodeller och att tolv av dessa har integrerat avfall, restprodukter och resursflöden i symbios med andra företag.

Dela via

Allmänt

Finansieringsmöjlighet – testa visionära idéer för framtidens vardagsmat.

Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet, arbetar med åtta innovationsområden där ”hållbara matsystem” är ett. Inom området jobbar Vinnova för en framtid där…

3 april, 2024 — Lästid 1 min

Foto med personer som samtalar på en mässa.

Allmänt

Vi var på plats på Yrkesmässan 2024

Det var full fart när vi på IUC Kalmar län hjälpte till att synliggöra vår industri på Yrkesmässan i Kalmar…

8 mars, 2024 — Lästid 1 min

Allmänt

Premiär för vårt nya seminarium om cirkulära affärsmodeller

Vilket fantastiskt engagemang på premiären av vårt seminarium ”Hur ställer vi om till cirkulära affärsmodeller?” Alla som deltog bidrog med…

15 mars, 2024 — Lästid 1 min

Allmänt

Besök av SCV-majoriteten

Idag fick vi besök av SCV-majoriteten i Region Kalmar län som kom för att få en inblick i vår verksamhet…

19 mars, 2024 — Lästid 1 min