Branschforum Livsmedel – tema kompetensförsörjning

Varmt välkommen att delta på branschforum för Livsmedelsnäringen med fokus på kompetensförsörjning i Vetlanda den 17 oktober.

Vilka behov av kompetens finns i näringen framöver, hur påverkar den tekniska utvecklingen och andra förändringar behovet av kompetens?

Region Kalmar bjuder via Livsmedelsutveckling Sydost, tillsammans med Region Jönköping och Region Kronoberg (och ett par till aktörer) in företag i Småland och på Öland för dialog om hur vi möter framtiden utmaningar avseende kompetensförsörjning.

På programmet:

Karin Thapper, ansvarig för kompetensförsörjning och utbildningsfrågor på branschorganisationen Livsmedelsföretagen, berättar om näringens kompetensbehov.

Inspiration från företag hur de arbetar med att öka kompetensen. Vi välkomnar Arla, Axelssons i Aby och Stensåkra att berätta om hur de arbetar med frågan.

Workshop – hur möter vi näringens kompetensbehov? Bidra med kunskap och dina tankar om hur vi säkrar kompetensbehovet framöver.

Mer information och anmälan:
Branschforum Livsmedel med fokus på kompetensförsörjning-Utveckling i Jönköpings län (rjl.se)

Dagen arrangeras av:

Industricoach Livsmedelsutveckling Sydost

0730-89 90 40

Anna Carin Pålsson

Industricoach Livsmedelsutveckling Sydost

Kontaktuppgifter

  • 0730-89 90 40

Dela via

Foto med personer som samtalar på en mässa.

Allmänt

Vi var på plats på Yrkesmässan 2024

Det var full fart när vi på IUC Kalmar län hjälpte till att synliggöra vår industri på Yrkesmässan i Kalmar…

8 mars, 2024 — Lästid 1 min

Allmänt

Besök av SCV-majoriteten

Idag fick vi besök av SCV-majoriteten i Region Kalmar län som kom för att få en inblick i vår verksamhet…

19 mars, 2024 — Lästid 1 min

Allmänt

Premiär för vårt nya seminarium om cirkulära affärsmodeller

Vilket fantastiskt engagemang på premiären av vårt seminarium ”Hur ställer vi om till cirkulära affärsmodeller?” Alla som deltog bidrog med…

15 mars, 2024 — Lästid 1 min

Allmänt

Finansieringsmöjlighet – testa visionära idéer för framtidens vardagsmat.

Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet, arbetar med åtta innovationsområden där ”hållbara matsystem” är ett. Inom området jobbar Vinnova för en framtid där…

3 april, 2024 — Lästid 1 min