Branschforum Livsmedel – tema kompetensförsörjning

Varmt välkommen att delta på branschforum för Livsmedelsnäringen med fokus på kompetensförsörjning i Vetlanda den 17 oktober.

Vilka behov av kompetens finns i näringen framöver, hur påverkar den tekniska utvecklingen och andra förändringar behovet av kompetens?

Region Kalmar bjuder via Livsmedelsutveckling Sydost, tillsammans med Region Jönköping och Region Kronoberg (och ett par till aktörer) in företag i Småland och på Öland för dialog om hur vi möter framtiden utmaningar avseende kompetensförsörjning.

På programmet:

Karin Thapper, ansvarig för kompetensförsörjning och utbildningsfrågor på branschorganisationen Livsmedelsföretagen, berättar om näringens kompetensbehov.

Inspiration från företag hur de arbetar med att öka kompetensen. Vi välkomnar Arla, Axelssons i Aby och Stensåkra att berätta om hur de arbetar med frågan.

Workshop – hur möter vi näringens kompetensbehov? Bidra med kunskap och dina tankar om hur vi säkrar kompetensbehovet framöver.

Mer information och anmälan:
Branschforum Livsmedel med fokus på kompetensförsörjning-Utveckling i Jönköpings län (rjl.se)

Dagen arrangeras av:

Industricoach Livsmedelsutveckling Sydost

0730-89 90 40

Anna Carin Pålsson

Industricoach Livsmedelsutveckling Sydost

Kontaktuppgifter

  • 0730-89 90 40

Dela via

Allmänt

Examen för våra Byggnadsingenjörer

  Stort Grattis till våra studenter som har gått Yrkeshögskoleutbildningen till Byggnadsingenjör – produktionsledare! Avslutningen firades med examenslunch på Restaurang…

10 juni, 2024 — Lästid 1 min

Allmänt

Axipto AB ny medlem hos IUC Kalmar län

Vi välkomnar Axipto AB som nytt medlemsföretag hos IUC Kalmar län. Vi ser fram emot ett bra samarbete tillsammans med…

16 maj, 2024 — Lästid 1 min

Allmänt

Studiebesök på Heidelberg Materials

Vi var på plats i Visby under Almedalsveckan och passade på att arrangera ett intressant företagsbesök inom ramen för projekt…

1 juli, 2024 — Lästid 2 min

Allmänt

Nytt projekt stärker livsmedelsindustrin i Kalmar län

IUC Kalmar län har tilldelats medel från Tillväxtverket och Region Kalmar län. Projektet ”GODARE – för tallriken, kroppen och klotet…

4 juli, 2024 — Lästid 1 min