Hållbarhet
Oavsett om ni bara påbörjat ert hållbarhetsarbete eller kommit långt i det så är du välkommen att ta kontakt med Livsmedelsutveckling Sydost. Alla initiativ är välkomna. Att utvecklas inom hållbarhet kan handla om att se över de egna processerna till att utveckla mer hållbara produkter oavsett vilket så innebär det ökad konkurrenskraft.
Hör av dig till Livsmedelsutveckling Sydost på
Matsvinnsupprop för cirkuläritet
Skapas en restprodukt i er livsmedelsproduktion som skulle kunna tas tillvara?
Vi vill med detta upprop komma i kontakt med verksamheter som har en restprodukt, men även företag som vill ta vara på en restprodukt eller ett överskott. Det kan vara alltifrån pressrester till spillvärme – och allt där emellan.
Livsmedelsrester kan komma till nytta som råvara i en annan produktion till att användas i till exempel foderproduktion. Det kan vara tillfälligt överskott eller en kontinuerlig restprodukt som kan utgöra en värdefull resurs. Möjligheterna är många.
Har du lök, potatis eller jordgubbar som blir kvar på åkern? Eller har du en produktion där du kan ta emot råvaror som sorteras ut i det vanliga flödet? Hjälp oss att arbeta för ökad cirkuläritet i den regionala livsmedelsproduktionen.
Hör av dig om du har en restprodukt, är i behov av en restprodukt eller har utvecklingsidéer inom detta område på och lär dig mer om restflöden, cirkuläritet och industriell symbios inom projektet Molekyl här.

Industricoach Livsmedelsutveckling Sydost
0730-89 90 40

Anna Carin Pålsson
Industricoach Livsmedelsutveckling Sydost
Kontaktuppgifter
- 0730-89 90 40

Industricoach
073-089 98 73

Elisabet Qvarford
Industricoach
Kontaktuppgifter
- 073-089 98 73