Kurs i fermentering

Östra skolan, Färjestaden

5 maj 2022

Kurs i fermentering
Östra skolan, Färjestaden
5 maj 2022

Hej du som jobbar med mat och livsmedel!

Välkommen till en praktisk heldag med fermentering. Förutom en genomgång av grunderna för att mjölksyra grönsaker blir det också fermentering av sås och dryck.

När?
Torsdagen den 5 maj 2022 kl. 10.00 – ca 16.00

Var?
Östra skolan, Åkervägen 2 i Färjestaden (Öland)

Vem?
Kursledare är Sofie Kalm, Kalm Taste of Öland

Vad innehåller kursen:
• Teorin kring konsten att fermentera
• Hur man gör surkål och mjölksyrar pickles
• Att tillverka kimchi
• Fermentering av tacosås och rabarberdryck

Inbjudan: Inbjudan_fermentering_5maj2022
Anmälan: Använd denna länk för din anmälan senast 21 april 2022. OBS! Anmälan är stängd. Kontakta oss om du är intresserad av att gå kursen vid ett annat tillfälle.
Platser: Antalet platser är begränsat till 12. Vid för få deltagare ställs kursen in.
Kostnad: Kursen subventioneras helt av Livsmedelsutveckling Sydost.

Praktiskt: Fika ingår, men lunchen kostar 100 SEK och betalas på plats.
Frågor: Kontakta , 070-365 22 15 vid frågor.
Förhinder: Hör av dig om du inte kan delta, så att vi kan erbjuda din plats till någon annan.

Den här kursen vänder sig i första hand till små och medelstora livsmedelsförädlare samt tilldig inom butik och restaurang.

Dela via

IUC Kalmar läns medlemsföretag & kommuner i Kalmar län
Region Kalmar län
Yrkeshögskolan
Vinnova
Tillväxtverket
Europeiska unionen