Linnéuniversitetet

Internet of Things - webbinarium

Digitalt

9 juni kl. 8.00 - 9.00

Anmäl här
Linnéuniversitetet
Internet of Things - webbinarium
Digitalt
9 juni kl. 8.00 - 9.00

Inspireras till att göra kunderna ännu gladare med dina produkter och tjänster! Internet of Things (IoT) eller sakernas internet är ett sätt att tillföra nya tjänster och funktioner till dina befintliga eller nya produkter.

IoT finns runt oss hela tiden, till exempel i bilen, elmätaren och den smarta högtalaren. Men även i kylskåp, kläder och bikupor. Fler och fler prylar är uppkopplade via internet. Syftet är att kunna kommunicera med olika produkter för att exempelvis styra, felsöka eller samla in information från dem.

IoT kan skapa nya affärer för ditt företag och är tekniker som redan idag finns med och runt oss. Lyssna på Fredrik Ahlgren, lektor vid Linnéuniversitetet, som berättar om möjligheter som IoT kan innebära för företags- och produktutveckling. Han berättar om flera spännande exempel som kan inspirera dig till att själv börja använda IoT. Fredrik kommer också berätta om de möjligheter som finns för ert företag att praktiskt kunna testa IoT. Detta genom IoT-labbet på Linnéuniversitetet som finns öppet och tillgängligt för SME-företag.

Föreläsare: Fredrik Ahlgren, Universitetslektor, Institutionen för datavetenskap och medieteknik, Linnéuniversitetet. Fredrik driver bland annat ett projekt inom internet of things.

Anmäl dig via länken ovan. Möteslänk skickas därefter separat.

Läs mer här.

Projektledare

0708-62 59 90

Anders Olofsson

Projektledare

Kontaktuppgifter

  • 0708-62 59 90

Dela via

IUC Kalmar läns medlemsföretag & kommuner i Kalmar län
Region Kalmar län
Yrkeshögskolan
Vinnova
Tillväxtverket
Europeiska unionen