Matfestival den 4 juni 2022

Information till producent/deltagare.

Hej du som producerar livsmedel i Kalmar län!
Välkommen att skapa en unik, regional Matfestival tillsammans med oss!

Smaka på Kalmar län! Det blir namnet på länets första och därmed alldeles unika matfestival i ett försommargrönt Kalmar. Länets alla livsmedelsproducenter välkomnas att ställa ut och sälja från egen produktion under festivalen. 

Bakom idén står Livsmedelsutveckling Sydost vid IUC i Kalmar län, länets livsmedelsstrategi med flera, och en önskan om att fler ska få upp ögonen för Kalmar läns livsmedelsproduktion, välja regionala livsmedel samt få ökad kunskap om länet som matproducent och om mat och livsmedel i stort. Det planeras också för en rad kringaktiviteter för att göra dagarna extra värda att besöka och uppleva.

Praktisk information

Vilka tider gäller? Festivalen håller öppet för besökare kl. 11-16. Från kl. 08.00 öppnar vi för upplockning och iordningställande.

Vi skapar festivalen tillsammans med dig som producerar livsmedel i länet! Du betalar för den utställningsyta du väljer (grundpris 750 kr för en monter om 2×3 meter). Vi står för kringkostnader såsom marknadsföring, el, mässområde etc.

Anmälan sker senast den 31 mars via ett formulär som du hittar via den här länken. Vid anmälan efter den 31 mars, kontakta oss via mail först (se nedan), för klartecken! I anmälningsformuläret får du uppge all information som är nödvändig för oss i planering och genomförande, vilket bland annat omfattar följande:

  • Företagsinformation och aktuella produkter.
  • Önskemål om utställningsplats och monteryta. Utställningsplatser finns i tält, marknadsbodar och marknadsstånd. Uppge önskemål, först till kvarn gäller. Ange även om du önskar bord, el (1-fas/3-fas/16 amp 32 amp osv), samt om du tar med ett eget tält/marknadsstånd. Priser för de olika valen framgår av anmälningsformuläret.
  • Bord beställer du separat.
  • Om du tar med gasolflaskor inkl. brandsläckare.
  • Hur många watt dina maskiner drar.
  • Bekräfta att du följer miljö-och livsmedelslagstiftningen.

Övrig information:
– Du ansvarar själv för dina ägodelar (produkter, utställningsmaterial etc.) under festivaldagarna (dvs. fr lördag morgon till söndag kväll).
– Under lördagen arrangerar Kalmar trädgårdsförening en trädgårdsmässa på Skälby, vilket ger dubbla besöksanledningar.

Egen aktivitet? Om du vill ansvara för en egen aktivitet under dagarna, såsom en provning, barnaktivitet eller föreläsning, kan du höra av dig till oss.

Vid frågor, kontakta:
Carina Hjalmarsson på ǀ 070-365 22 15 eller
Rose-Marie Winqvist på ǀ 010-184 44 96

Bakom evenemanget står länets livsmedelsstrategi med Region Kalmar län, Länsstyrelsen och LRF Sydost, Livsmedelsutveckling Sydost med IUC Kalmar län, LRF och Linnéuniversitetet.

2022 blir ett matens år i regionen; Matfestivalen ska därför inte förväxlas med Matrundan, som Länsstyrelsen arrangerar under hösten.

Vi uppdaterar löpande den här sidan med aktuell information. 

Företagscoach - Livsmedelsutveckling Sydost

0703-65 22 15

Carina Hjalmarsson

Företagscoach - Livsmedelsutveckling Sydost

Kontaktuppgifter

  • 0703-65 22 15