Fysiskt möte

Matupproret - höstens forumträff

Crêperie de Paradis - Färjestaden

21 oktober 14.00-16.30

Anmäl här
Matupproret - höstens forumträff
Crêperie de Paradis - Färjestaden
21 oktober 14.00-16.30

Matuppropet – höstens forumträff

Välkommen till höstens träff för Matuppropet – ett forum för producenter, förädlare och krögare som brinner för öländsk mat och dryck!

Den här träffen är till för att producenter, förädlare och krögare på Öland ska hitta varandra och nå ut med sina öländska smaker. Vi samlas för att lära känna varandra, den öländska maten och drycken, hitta nya partners, lösa gemensamma utmaningar och njuta av mer lokal mat.

Lisa Lemke

Vi gästas bland andra av matprofilen Lisa Lemke från Skrea backe utanför Falkenberg. Hon tar oss med på en inspirerande resa med maten i fokus där hjärtefrågorna lantbruk och hållbarhet visar vägen.

Lisas filosofi är att matlagning ska vara enkel, rolig och locka till gemenskap vid matbordet. Utöver verksamheterna Prostens pizza och Skrea matbruk arbetar hon bland annat som matskribent, receptkreatör, konferencier och föreläsare.

Lisa kommer bjuda oss på en kortare föreläsning samt hålla i en workshop där vi gemensamt pratar möjligheter med öländska ingredienser.

Under träffen får du

  • Inspireras av olika företag
  • Nya perspektiv och idéer
  • Möjlighet att visa upp dina råvaror eller produkter
  • Knyta kontakter och skapa nya samarbeten
  • Delta i diskussion om nästa steg för att lyfta den öländska maten och drycken
  • Njuta av öländska smaker

Datum: 21 oktober kl. 14.30-16.30 – Fika och mingel från 14.00!
Plats: Crêperie de Paradis, Paradisverkstaden i Färjestaden.

Välkommen du som producerar, förädlar, tillagar eller serverar mat på Öland!

Anmälan här

Anmäl dig senast 14 oktober

Det här är en aktivitet som arrangeras inom arbetet för den Regionala livsmedelsstrategin Kalmar län (Växande värde). Träffen arrangeras av Öland & Co och Livsmedelsutveckling Sydost i samverkan med Region Kalmar län och projektet GODARE – för tallriken, kroppen och klotet.

Projektet GODARE – för tallriken, kroppen, klimatet – är en del av en specifik satsning där vi fokuserar på ökad förädling av vegetabiliska och alternativa proteiner i Kalmar län. Projektet finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden via Tillväxtverket och Region Kalmar län. Läs mer om projektet här. 

Dela via

IUC Kalmar läns medlemsföretag & kommuner i Kalmar län
Region Kalmar län
Yrkeshögskolan
Vinnova
Tillväxtverket
Europeiska unionen