Ekonomiansvarig

Är du vår blivande ekonomiansvarig?
Vi söker nu en ny ekonomiansvarig till vårt kontor i Kalmar då vår nuvarande ekonom går vidare mot nya utmaningar.

Har du erfarenhet av ett brett ekonomiansvar och gillar ett omväxlande arbete med både rutinuppgifter och uppgifter av mer komplex karaktär? Då kan det här vara rätt tjänst för dig! Rollen som ekonomiansvarig är en bred roll, där du kommer att ha det övergripande ansvaret för bolagets ekonomi. Du rapporterar till VD och styrelse och arbetar på vårt kontor i Kalmar men verksamheten omfattar hela Kalmar län.

Industriellt utvecklingscentrum i Kalmar län (IUC) är Kalmar läns utvecklingsbolag med fokus på små och medelstora företag inom industrisektorn. Syftet med vår verksamhet är att bidra till att utveckla konkurrenskraften och höja innovation-, teknik- och kunskapsnivån i regionens näringsliv.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som ekonomiansvarig:

  • Ansvar för löpande bokföring, kund-och leverantörsfakturor, betalningar
  • Årsbokslut, rapportering och att vara föredragande på styrelsemöten
  • Uppföljning, rapportering, analys av projekt
  • Finansieringsfrågor och likviditetsplanering
  • Rekvisitionshantering av EU-projekt
  • Löneadministration
  • Övrig administration tex i samband med styrelsemöten, hyresavtal

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har utbildning inom ekonomi, goda kunskaper inom redovisning samt erfarenhet av en liknande roll. Goda kunskaper i Officepaketet, och har du tidigare jobbat med ekonomi inom EU-projekt samt har kunskaper i VISMA är det meriterande.

Personliga egenskaper
Personliga egenskaper är något som vi värderar högt, och för att du ska trivas i rollen – och på IUC – ser vi att du känner igen dig i vår värdegrund som enkelt kan sammanfattas i uttrycket Tillsammans. På vårt lilla kontor har vi god stämning och vi hjälps åt, vilket gör att vi söker en prestigelös lagspelare som är social och kommunikativ. Det är också viktigt att vara trygg i sig själv och kunna fatta beslut självständigt. Du kommer även att ha nytta av din analytiska förmåga och strukturerade sätt att arbeta.

Hos oss erbjuds du:

  • En nyckelroll
  • Ta över ansvaret på en väl fungerande ekonomifunktion med ordning och reda, samtidigt som du kontinuerligt utvecklar och förbättrar rutiner och processer.
  • Arbeta i en grupp där det är trivsam och glad stämning med högt i tak.

Tjänsten är på deltid om 50% med tillträde så snart som möjligt.

Ytterligare information
IUC Kalmar län är en regional resurs för ökad konkurrenskraft och kompetensutveckling för länets industriföretag. Vi arbetar för att stärka samverkan mellan industri, forskningsinstitut och universitet, samt regionala och lokala organisationer.

Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö där du får möjlighet att vara en del av en organisation som verkligen strävar efter att skapa positiv förändring. Du kommer att arbeta tillsammans med likasinnade kollegor som delar din passion för industriell utveckling. Vi är övertygade om att du kommer att känna dig inspirerad och motiverad av att vara en del av vårt team som arbetar mot ett starkare näringsliv i Kalmar län och en mer hållbar framtid.

Är du nyfiken och vill veta mer kan du kontakta:
Håkan Muhr, VD, 073-0895070
Thomas Isaksson, Styrelseordförande, 070-5862233

Sista ansökningsdatum är 2024-05-31.
Intervjuer och urval sker löpande och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdatum. Märk din ansökan med ”Ekonomiansvarig”.
Din ansökan skickar du via mejl till