• Start
  • Aktuellt
  • Hur kan digitalisering hjälpa små företag i kristider? Webföreläsning 27 maj

Hur kan digitalisering hjälpa små företag i kristider? Webföreläsning 27 maj

– vi lyfter framgångsexemplen som ger snabb effekt (Online).

Almi och IUC Kalmar län bjuder in till en webföreläsning via zoom om hur digitalisering kan stödja företag i kristider med konkreta exempel och råd. Dessutom presenterar Almi och IUC Kalmar län också aktuella digitaliserings-satsningar som görs i regionen.

Många företag i många branscher har det väldigt tufft just nu. I detta mörker vill vi belysa de många bra exempel som finns på hur företag snabbt ställt om till följd av Coronakrisen och hur det skapat nya möjligheter i en svår tid. Vi vill även dela våra tankar om tänkbara scenario när det väl vänder.

Föreläsarna kommer vara Joakim Jansson (DigJourney) och Magnus Mörstam (Intelliger AB).

Datum: 27 maj
Tid: kl.11.00-12.00
Plats: Online - Hålls i Zoom - Möteslänk skickas ut separat
Läs mer och anmäl dig

Fler artiklar

Automationsanalys för flexibel kortserieproduktion - Distansworkshop - 17 juni

Via Produktion2030 arrangerar IUC Kalmar län och Tillväxt Gotland en distansworkshop tillsammans med RISE för alla små och medelstora företag.

Hur kan digitalisering hjälpa små företag i kristider? Webföreläsning 27 maj

– vi lyfter framgångsexemplen som ger snabb effekt (Online).

Almi och IUC Kalmar län bjuder in till en webföreläsning via zoom om hur digitalisering kan stödja företag i kristider med konkreta exempel och råd. Dessutom presenterar Almi och IUC Kalmar län också aktuella digitaliserings-satsningar som görs i regionen.

Verkställande direktör till IUC Kalmar län

Vi söker nu en VD med ett stort intresse för att vara med att utveckla Kalmar läns industri- och teknikföretag. Som VD ska du styra, leda och följa upp bolagets olika verksamheter och pågående kompetensutvecklingsprojekt mot uppsatta mål och projektbeskrivningar.

Så förhindrar du smittspridning av Covid-19

Med anledning av viruset Covid-19 (Coronavirus) är det viktigt att vi alla hjälps åt att vidta åtgärder för att inte bidra till att föra smittan vidare. IUC Kalmar län tar löpande del av händelseutvecklingen och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Ny medarbetare till projektet SmeLand

Lars Bylin har en gedigen bakgrund och erfarenhet från företagande och företagsvärlden, han har bl.a. jobbat tillsammans med Torsten Jansson inom New Wave koncernen.

Han har även ägt och drivit ett antal olika företag så bakgrunden känns väldigt passande.

Lars kommer jobba i projektet SmeLand.

Vi hälsar Lars varmt välkommen till oss på IUC Kalmar Län!

Robotlyftet

Robotlyftet – utnyttja stöd för rätt satsningar inom automation och robotisering!

Under perioden 2019 - 2021 kan små och medelstora industriföretag i Sverige ta del av Robotlyftet - ett stöd för utvärdering och utveckling inom automation och robotisering. Robotlyftets organisation täcker hela Sverige. Företag från norr till söder får en egen regional kontakt.

Förlängning av projektet SIK

Vi har nu fått besked om förlängning av projektet SIK (Smart Industri Kalmar Län). Projektet kommer hålla på t.o.m. sista maj 2020.

Coachning Produktionsutveckling

IUC i Kalmar län erbjuder coachning i strategiarbete inom produktionsutveckling. Coachningen konkretiserar åtgärder, i såväl det kortare som längre tidsperspektivet, för att stärka företagets produktionsförmåga i dagens och en förväntad framtida konkurrenssituation. Den ordervinnande konkurrensfaktorn fokuseras och utgör grunden för alla åtgärdsförslag.

Nu är flytten avklarad!

Nu har vi kommit på plats och är ”up and running” i våra nya ändamålsenliga lokaler vid Kalmar Flygplats, välkomna att besöka oss!

Samtidigt tar vi tillfället i akt och hälsar Håkan Muhr lycka till i sin nya roll som Styrelse ordförande.

Adress

IUC i Kalmar AB
Flygplatsvägen 32
392 41 Kalmar

Org.nr: 556541-0213

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Facebook
Instagram
Linkedin

Nyhetsbrev