Robotlyftet

Robotlyftet – utnyttja stöd för rätt satsningar inom automation och robotisering!

Under perioden 2019 - 2021 kan små och medelstora industriföretag i Sverige ta del av Robotlyftet - ett stöd för utvärdering och utveckling inom automation och robotisering. Robotlyftets organisation täcker hela Sverige. Företag från norr till söder får en egen regional kontakt.

Läs mer

Kontaktperson hos IUC Kalmar län
Stefan Karlsson

0730-89 01 04
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Fler artiklar

Intresseanmälan - Utbildning Arbetsmiljö - 31 oktober 2019

Utbildning i arbetsmiljö för personer i ledningsgrupp, chefer eller personer med personalansvar. 

Nu kommer ett nytt tillfälle för er som inte hade möjlighet eller fick plats vid förra omgången av Arbetsmiljöutbildningen. Eftersom den då var mycket uppskattad så vill vi kolla av intresset av att ev. starta en omgång till. Prel. program (kan justeras vid ev. speciella önskemål). Den geografiska platsen för genomförandet bestäms efter inkomna anmälningar, liksom exakta priset.

Robotlyftet

Robotlyftet – utnyttja stöd för rätt satsningar inom automation och robotisering!

Under perioden 2019 - 2021 kan små och medelstora industriföretag i Sverige ta del av Robotlyftet - ett stöd för utvärdering och utveckling inom automation och robotisering. Robotlyftets organisation täcker hela Sverige. Företag från norr till söder får en egen regional kontakt.

Nu är flytten avklarad!

Nu har vi kommit på plats och är ”up and running” i våra nya ändamålsenliga lokaler vid Kalmar Flygplats, välkomna att besöka oss!

Samtidigt tar vi tillfället i akt och hälsar Håkan Muhr lycka till i sin nya roll som Styrelse ordförande.

Nätverka och samverka med andra ledare - Kalmar - 3 september

I början av september startar IUC Kalmar ett helt nytt nätverk för produktionschefer, produktionsledare och ansvariga inom produktionsteknik, kvalitet, underhåll eller logistik. Tanken är att genom nätverket ge deltagarna möjlighet att utbyta erfarenhet och kompetens. Lösa gemensamma utmaningar och utvecklas rent allmänt som ledare.

Skänker du bort din affär? - Workshop - Hösten 2019

Nu har IUC en lika spännande som viktig workshop på gång om ”Tjänstefiering”. Dvs processen där du letar fram dolda kundvärden i din verksamhet och konverterar dem till intäkter i form av nya tjänster.

Workshopen är upplagd så att du efter en dag av föreläsningar, konkret kunskapsutbyte och inspiration ska kunna gå hem till din verksamhet och påbörja arbetet med att utveckla din affärsmodell.

Ny kollega

Under några veckor har vår nya kollega blivit upplärd men sedan i måndags 25 februari så "flyger" Helén Bolander själv. Vi är säkra på att Helén kommer axla rollen som Ekonom galant! Välkommen till IUC i Kalmar!

Smart industri - Garantell är 2018 års vinnare!

Årets vinnare i IVA´s tävling Smart industri är Garantell från Värnamo. Med hjälp av digitalisering har Garantell kunnat ge sina kunder oändliga möjligheter när det gäller deras galler-lösningar. 

Tävlingen ”Smart industri” handlar om att man vill belöna företag som använder teknik och digitalisering för att t.ex. effektiviserar sin verksamhet.

Nya möjligheter inom digitalisering

Den 14 feb kunde man läsa i Affärsliv i Barometern om utvecklingsprojektet INDIGO. INDIGO är framtaget för att stötta små och medelstora företag att öka användningen av digital teknik för att höja kundvärdet, öka konkurrensförmågan och effektivisera processer.

Ny medarbetare

Den 15 jan 2019 började en ny kollega här hos oss på IUC i Kalmar! Daniel Olsson, den springande Projektledaren! Vi hoppas vi kan hålla samma tempo. Daniel kommer jobba med projektet SmeLand

Pressmeddelande

17 miljoner till utveckling av länets teknikföretag!

IUC Kalmar län har under hösten 2018 beviljats medel till två nya projekt i syfte att stödja små och medelstora företag mot stärkt konkurrenskraft och ökad tillväxt. Det innebär olika satsningar inom ramen för Sveriges nyindustrialiseringsstrategi Smart industri, inom bl.a. digitalisering och hållbar produktion.

Hållbarhetsnätverk

IUCs Hållbarhetsnätverk uppstartat

Nu har starten för IUCs Hållbarhetsverk genomförts och som ett första resultat har vi kommit överens om att erbjuda studenter på Lnu att som examensarbete hjälpa till med att ta fram en checklista för företag. 

Digitalisering - Film

"Digitaliseringen förändrar vårt samhälle och företagens förutsättningar i en allt snabbare takt. Här berättar närings- och innovationsminister Mikael Damberg om Digitaliseringslyftet och möjligheterna för Sveriges industriföretag att komma vidare med sitt digitaliseringsarbete"

Adress

IUC i Kalmar AB
Flygplatsvägen 32
392 41 Kalmar

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Facebook
Instagram
Linkedin

Nyhetsbrev