• Start
  • Aktuellt
  • Nätverka och samverka med andra ledare - Kalmar - 3 september

Nätverka och samverka med andra ledare - Kalmar - 3 september

I början av september startar IUC Kalmar ett helt nytt nätverk för produktionschefer, produktionsledare och ansvariga inom produktionsteknik, kvalitet, underhåll eller logistik. Tanken är att genom nätverket ge deltagarna möjlighet att utbyta erfarenhet och kompetens. Lösa gemensamma utmaningar och utvecklas rent allmänt som ledare.

Fakta om nätverket för ledare:

• Sex träffar från september 2019-maj 2020.
• Gruppen bör vara mellan 8-12 personer och mötena förläggs på olika platser i Kalmar län och genomförs som halvdagsaktiviteter.
• Första träffen tisdag 3 september kl. 13-16 hos IUC Kalmar län, Flygplatsvägen 32 i Kalmar.
• Deltagandet kostar 5000:-/person.

Maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för att anmäla dig eller fråga mer.

Läs mer

Fler artiklar

Flytt

Den 20 juni går sista flyttlasset för hela vår verksamhet. Vi kommer flytta till Kalmar flygplats.

Nätverka och samverka med andra ledare - Kalmar - 3 september

I början av september startar IUC Kalmar ett helt nytt nätverk för produktionschefer, produktionsledare och ansvariga inom produktionsteknik, kvalitet, underhåll eller logistik. Tanken är att genom nätverket ge deltagarna möjlighet att utbyta erfarenhet och kompetens. Lösa gemensamma utmaningar och utvecklas rent allmänt som ledare.

Inspirationsträff förändringsarbete med Lean - Oskarshamn - 4 juni

Oskarshamn Energi och Produktionslyftet bjuder in till dialog, samverkan och inspiration på Oskarshamn Energi i Oskarshamn den 4 juni 2019 – tema förändringsarbete med Lean.

Skänker du bort din affär? - Workshop - Hösten 2019

Nu har IUC en lika spännande som viktig workshop på gång om ”Tjänstefiering”. Dvs processen där du letar fram dolda kundvärden i din verksamhet och konverterar dem till intäkter i form av nya tjänster.

Workshopen är upplagd så att du efter en dag av föreläsningar, konkret kunskapsutbyte och inspiration ska kunna gå hem till din verksamhet och påbörja arbetet med att utveckla din affärsmodell.

Ny kollega

Under några veckor har vår nya kollega blivit upplärd men sedan i måndags 25 februari så "flyger" Helén Bolander själv. Vi är säkra på att Helén kommer axla rollen som Ekonom galant! Välkommen till IUC i Kalmar!

Smart industri - Garantell är 2018 års vinnare!

Årets vinnare i IVA´s tävling Smart industri är Garantell från Värnamo. Med hjälp av digitalisering har Garantell kunnat ge sina kunder oändliga möjligheter när det gäller deras galler-lösningar. 

Tävlingen ”Smart industri” handlar om att man vill belöna företag som använder teknik och digitalisering för att t.ex. effektiviserar sin verksamhet.

Välkommen på Teknikworkshop i Hultsfred - 21 mars

Välkommen till en workshop om kollaborativa robotar och automationsstrategier! På plats finns ett flertal kollaborativa robotar och olika gripverktyg och deltagarna får själva genomföra praktiska övningar vid robotarna.

Ansöka om stöd för energikartläggning

IUC i Kalmar vill tipsa om att 30 april är sista dag att ansöka om stöd för energikartläggning. Du som har ett litet eller medelstort företag kan ansöka om ekonomiskt stöd för att göra en energikartläggning. En energikartläggning visar var ditt företags energitjuvar finns och vad du kan göra för att åtgärda dessa. 

Nya möjligheter inom digitalisering

Den 14 feb kunde man läsa i Affärsliv i Barometern om utvecklingsprojektet INDIGO. INDIGO är framtaget för att stötta små och medelstora företag att öka användningen av digital teknik för att höja kundvärdet, öka konkurrensförmågan och effektivisera processer.

Ny medarbetare

Den 15 jan 2019 började en ny kollega här hos oss på IUC i Kalmar! Daniel Olsson, den springande Projektledaren! Vi hoppas vi kan hålla samma tempo. Daniel kommer jobba med projektet SmeLand

Pressmeddelande

17 miljoner till utveckling av länets teknikföretag!

IUC Kalmar län har under hösten 2018 beviljats medel till två nya projekt i syfte att stödja små och medelstora företag mot stärkt konkurrenskraft och ökad tillväxt. Det innebär olika satsningar inom ramen för Sveriges nyindustrialiseringsstrategi Smart industri, inom bl.a. digitalisering och hållbar produktion.

Hållbarhetsnätverk

IUCs Hållbarhetsnätverk uppstartat

Nu har starten för IUCs Hållbarhetsverk genomförts och som ett första resultat har vi kommit överens om att erbjuda studenter på Lnu att som examensarbete hjälpa till med att ta fram en checklista för företag. 

Kickstart digitalisering - Hultsfred - 30 januari

Ta chansen att delta!

Kickstart är ett digitaliseringsinitiativ med syfte att ge insikt och inspiration att kunna ta tillvara på de möjligheter som digitaliseringen innebär. Små och medelstora företag som arbetar i, eller nära, industrin får möjligheten att samverka och få stöd med att påbörja eller fortsätta sin digitalisering - oavsett var på resan man befinner sig. 

Digitalisering - Film

"Digitaliseringen förändrar vårt samhälle och företagens förutsättningar i en allt snabbare takt. Här berättar närings- och innovationsminister Mikael Damberg om Digitaliseringslyftet och möjligheterna för Sveriges industriföretag att komma vidare med sitt digitaliseringsarbete"

Adress

IUC i Kalmar AB
Gröndalsvägen 19 B
392 36 Kalmar

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Facebook
Instagram
Linkedin

Nyhetsbrev