IUC Kalmar Län
 
  • Start
  • Projekt
  • Regional plattform ...

Regional plattform för innovation och förnyelse

Har Du en idé, produkt eller tjänst Du vill utveckla eller förnya?

Många intressanta idéer och lösningar kan få en start genom oss koordinatorer och länkande funktioner. Genom aktiviteter, resurser, expertis och kanske partner för genomförande vill vi initiera och följa utvecklingen till att bli verklighet!

Samverkan och våga tänka nytt är ledord för att komma igång. "Regional Plattform för Innovation & Förnyelse" har fokus på samverkan mellan olika aktörer i samhället för att stötta små och medelstora företag till att nå rätt expertis och stöd i utvecklingsprocesser.

Det är ett 3-årigt EU-projekt som vi alla medverkande ska se till att bli en långsiktig och naturlig del i utveckling och forskning för ökad tillväxt i näringslivet. IUC Kalmar län tillsammans med Linnéuniversitetets projekt- Linneaus Technical Center, LTC2020, Tekniknod Sydost och Tekniknod Nordost samt FoU-Forskningsnoden med RISE-koncernen som aktör, kommer vi alla att stärka näringsliv och organisationer som har idéer, innovationer, utvecklingsintresse och vill vara steget före när det gäller att ta fram både spännande och ekonomiskt fördelaktiga lösningar.

Vi vill bidra till tillväxt och utveckling både lokalt och regionalt, men även nationellt och internationellt. Genom samverkan mellan företag, akademi, organisationer, myndigheter m fl stärker vi kompetens- och innovationsutveckling. Vi vill verka för att tillsammans skapa nya produkter och tjänster, utveckla befintliga produkter och tjänster samtidigt som kompetensnivån stärks och verksamheten utvecklas.

Här har vi redan många goda exempel som vi ska berätta mer om framöver. Håll utkik!

Innovationsråd Kalmar län

Har du en idé som är ny och unik eller väsentligt förbättrad mot vad som redan finns på marknaden? Och som har affärspotential? De regionala aktörerna har därför samordnat sig i ett innovationsråd dit du kan få komma och presentera din idé. Rådet diskuterar sedan möjligheterna att utveckla idén och vilket stöd aktörerna eventuellt kan bidra med för detta. IUC Kalmar län är sammankallande i Innivationsråd Kalmar län.

Varmt välkommen med din idé och ta chansen att pitcha din idé en gång inför många regionala aktörer i det företagsstödjande systemet! 

Läs mer här

industrilabb.se

Portalen industrilabb.se skall vidareutvecklas i detta projekt.

Portalen Industrilabb.se

Finansiärer

Europeiska regionala utvecklingsfonden
Regionförbundet i Kalmar län
SP Sveriges Tekniska Forkningsinstitut
IUC Kalmar län
Europeiska regionala utvecklingsfonden

Adress

IUC i Kalmar AB
Gröndalsvägen 19 B
392 36 Kalmar

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Facebook
Linkedin

Nyhetsbrev